Solceller

Rent & Klart solcellevask øger effekten

Hvorfor bruge os til vask af dine solceller

  • Op til 25% mere effekt på dine solceller
  • Det kan straks ses på din elmåler
  • Du slipper selv for risikoen og besværet

Rengjorte solceller har større effekt

Hele idéen med solceller er jo ganske indlysende den, at omdanne solens stråler til elektricitet. Og det er lige så indlysende, at beskidte solceller ikke yder optimalt, da solens stråler så har sværere ved at trænge igennem. Vi har evidens på, at vores solcellevask giver op til 25% mere effekt på dit solcelleanlæg. Det bliver hurtigt til mange penge i løbet af en solbeskinnet sommer.

Hvor ofte skal man vaske solceller?

For at opretholde en konstant høj effekt på dit solcelleanlæg bør du 1-2 gange om året give dem en grundig rengøring. Det bør gøres i marts/april og igen juli/august. Bor du tæt ved en vindblæst kyst vil der sikkert være behov for at gøre det oftere for at vaske havsaltet og sandet af.

Du kan selv vaske dine solceller…

Du kan selvfølgelig sagtens selv vaske og rengøre dine solceller. Det kræver kun en stige, haveslange, spand, rengøringsmiddel, børst, svaber og besværet med at få det hele op på taget. Der er desuden forskellige forhold du skal tage i betragtning:

Temperatur
Solpanelerne må ikke være for varme, da kold vand kan ødelægge overfladen på panelerne. Vandet må i så fald tempereres efter paneltemperaturen.

Vejrforhold
Der bør ikke afvaskes i solskinsvejr, da vandet i så fald når at fordampe inden du får det svabet bort med kalkaflejringer til følge, hvilket forringer effekten af solcellerne.

Sikkerhed
Det kræver ordentligt værktøj og fodtøj at afvaske solcellerne, som jo oftest sidder på en taghældning. Og det er heller ikke nogen god idé at lide af højdeskræk…

Undgå ridser
Til påføring af vandet bør der anvendes en blød børste helt fri for små partikler, der ellers vil kunne ridse panelerne. Du skal også være forsigtig med svaberen, da kanten på den kan være skarp og ridse, hvis den holdes i en forkert vinkel.

Rengøringsmidler
Brug rengøringsmidler der er særligt sammensat til behandling af glasoverflader. Brug ikke opvaskemiddel eller andre ikke godkendte rengøringsmidler, der i værste fald kan betyde, at garantien på dine solceller bortfalder ved misligholdelse.

Men vi kommer med glæde og gør det for dig

Vi kommer gerne og vasker dine solceller. Som med vores vinduspudsning kan du også lave en ordning på dine solceller, så vi kommer fast ud til dig. Vi har den rette erfaring og viden samt de rigtige redskaber og midler, der sikrer en optimal rengøring af dine solceller – hver gang.
Så behøver du blot at holde øje med effektmåleren, når den bare kører derud af, det kan nemt betale sig at holde dine solceller rene.